sislovensko enenglish                                                       košarica

figure priznanih oblikovalcev

šahovske figure ** DEVIN ** oblikovanje Oskar Kogoj

 

 

  

 

 

 

Oskar Andrej Kogoj je svetovno priznan industrijski oblikovalec, akademik in predvsem umetnik, ki se je rodil 23. novembra 1942 v Mirnu pri Gorici. Njegova galerija se nahaja v obnovljeni materini hiši v Mirnu pri Gorici

Na skupinskih razstavah sodeluje od leta 1963, od leta 1970 pa razstavlja tudi samostojno. Njegova dela hrani preko 100 muzejev in stalnih zbirk po vsem svetu. Razstavljal je na več kot 350 razstavah doma in v tujini ter od leta 1969 do danes prejel preko 50 različnih mednarodnih nagrad in priznanj za svoje izjemno delo.

Oblikovanje šahovske garniture je tudi zanj predstavljajo svojevrsten izziv, ki pa ga je opravil v vrhunskem slogu. V figure, katerih design je črpal iz zanj tako značilne inspiracije, narave, je vpel tudi poznavanje zgodovine ter skritih simbolov, ki dajejo garniture svojevrsten pečat.

Oblikovan je po ponovno odkritih kozmičnih energijah, v sanskrtu imenovanih energije prane (slovensko “Oprane čistosti”). Védenje o oblikah zasledimo pri vseh starih civilizacijah – dobra oblika je dobra energija … V naravi najdemo v strugi reke oblikovano naravno jajce in čutimo, da ima dobro energijo …
Z igranjem šaha sledimo energijam prane, mentalni energiji, energiji roke in energiji delovanja. Energija oblik šaha je plod 50-letnega raziskovanja oblik in energij, da bi dosegli današnjo verzijo kongresnega šaha. Šah sestavljajo oblike lingama, materializiranega po Sai Babi, križa (glej križ iz 2000 let starega hrasta v stalni zbirki v Galeriji O. K. Nature Design) in lipicanca (skulpture, ki jo je oblikoval Oskar Kogoj).

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------

- za izdelavo je uporabljen plemeniti les slovenskih gozdov; javor & oreh
- višina kralja 117 mm, premer podstavka 50 mm 
- ročno stružene ter obdelane figure
- ročno rezbarjene konjske glave
- lastnoročen podpis Oskarja Kogoja na kraljevi figuri
- obtežene figure
- figure opremljene z podlogo iz filca
- večkratna površinska zaščita figur z vmesnim poliranjem
- v ceni upoštevana dobava figur v ročno izdelani darilni škatli 
- ob nakupu garniture nudimo ugoden dokup šahovske plošče javor & oreh
- cena brez DDV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

Cena: 1198.00

 V košarico

  Pogoji poslovanja