sislovensko enenglish                                                       košarica

otroška šahovska garnitura

Moj prvi šah

 

Šahovska igra dokazano spodbuja intelektualni razvoj otrok. Nauči jih reševanja problemov in prepoznavanja vzorcev, zboljšuje njihovo koncentracijo, matematično dojemanje ter jih vpelje v svet pozitivnih načel.
Šahovska stroka dokazuje, da je starost, v kateri naj bi otrok vzpostavil prvi stik s šahovsko igre 5 – 6 let, pri čemer pa ga običajne figure zaradi neatraktvivne oblike ponavadi ne pritegnejo.
 V sodelovanju s priznanim oblikovalcem igrač, Sergiom Gobbom (nagrajenim na številnih sejmih doma in v tujini, oblikovanje za Ciciban, avtor TV oddaj...), strokovno podporo Šahovske zveze Slovenije ter velemojstrom Duškom Pavasovičem, smo izdelali šahovsko garnituro, ki bo pritegnila tudi najmlajše. Cena 49 EUR (brez DDV).
 
 
   
Garnitura bo otroke kot lesena igrača, v kateri bodo prepoznali obliko in vlogo posameznih figur, preko igre vpeljala v šahovski svet, pri čemer igra vodilno vlogo mojstrsko oblikovanje in kvalitetna izvedba garniture (izdelana v skladu s predpisanimi standardi DIN EN 71-1, 71-3, 71-9, DIN 53-160).


 
Garnitura vsebuje:
  • figure izdelane iz lesa in oblikovane za otroke
  • Malo šolo šaha, izdelano s pomočjo velemojstra Duška Pavasoviča, ki na zabaven način razloži šahovska pravila
  • živahno šahovnico ter kvalitetno embalažo za shranjevanje
  • izjave priznanih strokovnjakov o pomenu zgodnjega vpliva učenja šaha, ki so natisnjena tudi na embalaži 

 
 

 Izjave priznanih strokovnjakov o vplivih šaha na otrokov razvoj !!!

Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, redna profesorica za razvojno psihologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani
Šah je odlična miselna igra tudi za starejše predšolske otroke, zlasti 5- in 6-letnike. Ko otroci po šahovnici premikajo figure, ki so zanimive že same po sebi, vzporedno razmišljajo o svojih in potezah soigralca. Pri tem se učijo načrtovanja, predvidevanja in socialnega razumevanja.

Iztok Jelen, republiški trener pri Šahovski zvezi Slovenije, FIDE senior trener
Sposobnost notranjega načrtovanja akcij, delovanja v miselni predstavi, naj bi si otrok začel razvijati čim prej. S šahom jo je mogoče še posebej učinkovito razvijati v obdobju, ko je otrok najbolj dojemljiv za učenje šahovskih osnov, to je v starosti od 5 do 6 let. 

Bruno Parma, šahovska legenda
ati iz čistega veselja. Sprva še vedel nisem, da obstajajo turnirji, evropska in svetovna prvenstva, šahovske olimpijade. A kmalu so prišli uspehi; mladinski svetovni prvak leta 1961, olimpijske medalje in dvoboji s svetovnimi velemojstri, Fischerjem, Karpovom, Spaskim. Videl sem cel svet in v spominu nosim nepozabne anekdote, ki so se zgodile na in ob šahovski plošči. Danes le še redko igram, čeprav se včasih odzovem povabilu mladih na simultanko. Treba jim je dati vzpodbudo. Naj vidijo, da šah ni le sedenje za šahovnico, temveč tudi zabava in druženje. Porazi, iz katerih se učiš in zmage, ki jih ne pozabiš.

 

Cena: 49.00

 V košarico

  Pogoji poslovanja