sislovensko enenglish                                                       košarica

nalivna peresa - posebne serije

nalivno pero Oskarja Kogoja

 

 

Oskar Andrej Kogoj
je svetovno priznan industrijski oblikovalec, akademik in predvsem umetnik, ki se je rodil 23. novembra 1942 v Mirnu pri Gorici. Njegova galerija se nahaja v obnovljeni materini hiši v Mirnu pri Gorici.

Na skupinskih razstavah sodeluje od leta 1963, od leta 1970 pa razstavlja tudi samostojno. Njegova dela hrani preko 100 muzejev in stalnih zbirk po vsem svetu. Razstavljal je na več kot 350 razstavah doma in v tujini ter od leta 1969 do danes prejel preko 50 različnih mednarodnih nagrad in priznanj za svoje izjemno delo.


 
 

Nakup peresa je mogoč le v Galeriji Oskar Kogoj.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obvladovanje treh svetov je zaupano Človeku – Bogu. Odkritje pisane besede je podarjeno Človeku s procesom, ki vključuje misel, besedo, dejanje. Ta psihološki proces je človek osvojil v vseh nam znanih civilizacijah in pomeni harmonijo v človeku, harmonijo v notranjem in zunanjem svetu. Če harmonija odpove, se vzpostavi takojšnje ravnovesje ali ‘vaganje’ …

Človek z iznajdbo peresa podaljšuje notranje ravnovesje z zunanjim in udejanja discipline lepopisa, lepega Vedenja, lepe oblike, lepe vsebine v II. dimenziji in s tem razvija svoje telo. Naša zavest lahko doseže 7 svetov; da bi jih človek razvijal, se mora potopiti v iskanje le-teh, ki so mu na dlani.

Zapiši lepo misel – lepa misel je pozitivna vibracija. Danes človeštvo hrepeni po pozitivni vibraciji. Človek je sam vibracija! Uporabljen je slovenski orehov les in javor rebraš, ki ima močno vibracijo, ker raste na vetrovnem terenu. Lastnosti in vibracije burje ostanejo del lesa. Te vibracije človek uporabi skozi pisanje.

Sestavni deli so visoke kvalitete, pri čemer so vitalne komponente (pero z iridijevo konico, konverter) izdelane v priznanem nemškem podjetju Schmidt, ostali deli pa so kupljeni pri največjem ponudniku tovrstnih izdelkov v ZDA. Kovinski deli so prevlečeni z dragoceno rodijevo prevleko. Pero je v celoti ročno izdelan artikel, zaščiten z 12 premazi (površinska zaščita, poliranje).

Nalivno pero je oblikovano z urezninami, da deluje in zbira skrito kozmično energijo, imenovano PRANA. Pisanje s takim peresom odstira energije naših subtilnih teles in je za današnji čas zelo zdravilno in lahko uresničuje spoj s samim seboj.

Radiostezijska merjenja so dala zelo visok energetski rezultat, ki se preverja še z ostalimi tehničnimi vrhunskimi dosežki najsodobnejšega tehnološkega zunanjega sveta!