Noj slovenija

sislovensko enenglish                                                       košarica

Ročno izdelane šah figure

 

 

Danes je večina kvalitetnih šahovskih figur narejena v Indiji. Za izdelavo uporabljajo njim lahko dostopne in cenovno ugodne vrste lesa, predvsem pušpanj (boxwood) in razne vrste palisandra (rosewood). Za dražje garniture se večkrat uporablja tudi ebenovina.

Sami ne želimo in ne moremo tekmovati z podjetji iz Indije. Dolgoletna tradicija ter številčna in nizko cenovna delovna sila so dejavniki, ki omogočajo indijskim podjetjem suvereno obvladovanje področja šahovskih figur.

Zato smo se odločili za drugo smer : želimo vam ponuditi šahovske figure, ki so izdelane doma, v Sloveniji, v Evropi. Za izdelavo uporabljamo domače vrste lesa, v večji meri javor ter oreh.

Večina dela je opravljena ročno, saj le-ta način omogoča izdelavo figur visoke kvalitete, ki ga z strojno proizvodnjo ne moremo doseči. Figure v malenkostih sicer lahko odstopajo druga od druge, vendar je smisel ročnega dela vse drugje, kot v iskanju popolne enakosti med izdelki. Vsaki garnituri je dodan tudi certifikat o izdelavi. Za površinsko zaščito figur uporabljamo tako moderne lake ter lužila, kot tudi materiale starih mojstrov ( čebelji vosek, šelak). V kolikor potrebujete za nakup šah figur dodatne informacije, smo vam z veseljem na voljo.

 
Ker je les dar narave, so manjše barvne oziroma strukturne razlike med figurami sprejemljive, pogosto celo zaželjene. V primeru izgube ali poškodbe katere izmed figur, nudimo nadomestne figure.


Šah garnitura je v kombinaciji z igralno ploščo primerna tudi kot osebno oz. poslovno darilo.


  
 

Spletna šahovska trgovina "Tekos"


Prvi slovenski šahovski portal za online igranje šaha